Офіційний сайт села Полкова Микитівка

Четвер, 28.03.2024, 21:43

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Вересень » 15 » Обов’язок – оправдовувати довіру виборців
23:47
Обов’язок – оправдовувати довіру виборців

     Життя сільської громади лише на перший погляд спокійне і безтурботне. Здається, що клопотів там набагато менше, ніж у міських. Втім, робота у сільських органів місцевого самоврядування ніколи не була розміреною та передбачуваною. Кожен день – нові клопоти, проблеми, які треба вирішувати. Чим зараз живе Полкова Микитівка, які першочергові завдання стоять перед громадою - детальніше спілкувалися з сільським головою С.І.Мартеловим.

- Мабуть, логічним буде розпочати нашу розмову з аналізу, що вже зроблено від часу останніх відвідин села головою райдержадміністрації В.М.Бєлим.

- Планів і завдань було чимало. Дещо вже вдалось зробити, а щось через певні обставини поки що, як-то кажуть, «в процесі». Зараз займаємося благоустроєм вулиць, проводимо ямковий ремонт доріг по вулицях Терезова, Ситниківській, частково Харківській, Радянській. Можна багато чого назвати, але й роботи попереду ще чимало.

- Як часто в сільраду полковомикитівці приходять з приводу якихось особистих питань?

– Не скажу, що дуже часто. Люди йдуть до сільради за довідками чи якимись іншими документами. Зараз здебільшого звертаються з питаннями, що пов’язані з отриманням дотації на утримання молодняку великої рогатої худоби. Десять жителів нашого села вже подали повні пакети документів. І це ще не кінець, люди йдуть за роз’ясненням.

- Чи допомагають громаді місцеві фермери? Адже сільський бюджет нині не такий багатий. А Полковій Микитівці, порівняно з іншими селами, у цім плані поталанило – на території села чимало фермерських господарств.

- Звичайно, звертаємося до них за допомогою. Щоб було все до ладу, треба співпрацювати з усіма фермерськими господарствами, які функціонують на території села, і робити все для полковомикитівців. Я вдячний нашим підприємцям за розуміння та підтримку, вони ніколи не відмовляють, якщо звертаюся до них. Особливо хочу відзначити В.Б Гапонцева (СФГ «Гапонцев В.Б.»), В.О.Сінельнікова (СФГ «Прогрес-92»), С.Т.Олійника (ТОВ «Агрофірма «Геліантус»). Але найголовніше, як на мене, є те, що завдяки фермерським господарствам, жителі Полкової Микитівки (і не тільки) мають роботу і заробітну плату, а нині це значить немало – людям не треба ніде їхати на заробітки, вони залишаються у рідному селі.

- Над розв’язанням яких проблем працюєте зараз?

- Найактуальнішими проблемами для сільської ради сьогодні є відсутність газифікації школи і дитячого садка та капітального ремонту у сільському клубі. В нашому селі населення понад 1000 чоловік. У цьому році, а точніше за неповних сім місяців, народилося 7 немовлят. Село живе, бо такою демографічною ситуацією може похвалитися далеко не кожна сільська рада. Тож треба думати про діточок, молодь, наше підростаюче покоління. Ми хочемо, щоб їм жилося в рідному селі комфортно. Задуми є, будемо намагатися знайти кошти для їх реалізації.

- У чому Ви вбачаєте першочергові обов’язки сільського голови?

- Першочерговим завданням має бути, окрім, звичайно ж, наповнення бюджету, співпраця з депутатським корпусом та громадою. Він, насамперед, має виправдовувати довіру виборців, виконувати свою передвиборну програму. І ніколи не забувати, що бути головою – це відповідальність перед людьми, які тебе обрали.

Переглядів: 521 | Додав: polkovaya-nikitovka | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук по сайту

Погода у селі

Відео

Інформери

Калькулятор

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0